Članek

Programi

Izobraževanja lastnih strokovnjakov
Objavljeno Sep 04, 2024

Belokranjsko gobarsko društvo se že vrsto let trudi, da bi izobraževalo nove in izkušene gobarje ter tako prispevalo k ohranjanju tradicije in znanja o nabiranju gob. Ena izmed naših pomembnih dejavnosti je izvajanje izobraževanj lastnih strokovnjakov, kjer člani društva lahko pridobijo dragoceno znanje o prepoznavanju gob, njihovi uporabnosti in varnosti pri nabiranju.

Skozi izobraževanja lastnih strokovnjakov želimo članom društva omogočiti pridobitev specializiranega znanja, ki jim bo pomagalo pri varnem in uspešnem nabiranju gob v naravi. Strokovnjaki, ki vodijo izobraževanja, so izkušeni gobarski poznavalci, ki delijo svoje znanje in izkušnje z ostalimi člani društva. S tem se ustvarja vzajemno učenje in izmenjava informacij, kar bogati znanje vseh udeležencev.

Poleg izobraževanja lastnih strokovnjakov na našem gobarskem društvu organiziramo tudi različne druge dejavnosti, ki prispevajo k širjenju znanja o gobah in krepitvi skupnosti gobarjev. To vključuje predavanja, delavnice, izlete v naravo, razstave gob ter srečanja s strokovnjaki s področja mikologije. Skozi te dejavnosti člani društva spoznavajo različne vrste gob, njihove značilnosti in okolje, v katerem uspevajo.

Naš cilj je spodbujati zanimanje za gobarjenje in varno nabiranje gob v naravi ter hkrati izobraževati nove generacije gobarjev, ki bodo skrbeli za ohranjanje naravnega okolja in bogastva gob.

Veseli smo, da lahko na našem gobarskem društvu nudimo različne možnosti za izobraževanje in druženje ter s tem prispevamo k bogatenju znanja in izkušenj naših članov. Verjamemo, da je skupno učenje in deljenje znanja ključno za razvoj posameznika in skupnosti ter za ohranjanje tradicije nabiranja gob v naravi. Zato vas vabimo, da se nam pridružite in skupaj z nami raziskujete čarobni svet gob!

Povezave:

mushroom Pridružite se nam

mushroom Namenite 1 % dohodnine BGD

#BGD #Programi